RU

EN

Projektas „Mano mama/tėtis gali“ 2 klasėje

Vienas iš svarbiausių besimokančios mokyklos tikslų – skatinti tėvus įsijungti į mokyklos bendruomenės veiklą. Mokyklos, mokinių  ir tėvų bendradarbiavimas sudaro sąlygas mokytojams ir tėvams mokytis vieniems iš kitų bei veiksmingai spręsti iškilusias įvairias problemas.

Tam, kad šį bendradarbiavimą  sustiprinti,  tėvams buvo pasiūlyta sudalyvauti projekte “Mano mama/tėtis gali”. Projekto esmė – tėveliai veda vaikams pamokas, įvairias veiklas.

Antrokų tėveliai noriai priėmė šį iššūkį. Veiklas vesti pasisiūlė nemažai tėvelių.

Pirmąją veiklą vedė Barboros mama Domantė.  Veiklos “Vasaros skaitymo iššūkis” metu vaikams žaismingai buvo pristatytas knygų, skirtų skaityti 3 klasėje,  sąrašas – vaikai sprendė rebusus, kuriais buvo užkoduoti knygų pavadinimai. Kiekvienas gavo  Domantės pagamintą knygų skaitymo lapą ir dar, kiekvienas vaikas gavo saldžią  dovanėlę. Vaikai įdomiai praleido laiką ir pasižadėjo per vasarą perskaityti bent dalį  rekomenduotų knygų.

Smiltės mama Indrė sugalvojo pravesti fizinės veiklos pamoką su jogos ir atsipalaidavimo elementais. Pamoka vyko lauke, ant žolės pasitiesus specialius kilimėlius. Vaikai darė apšilimo, tempimo, susikaupimo, atsipalaidavimo pratimus, žaidė žaidimus su jogos elementais. Pamoka prabėgo greitai. Vaikai iš pamokos grįžo laimingi – išmokę  naujų pratimų ir puikiai praleidę laiką!

Kitą dieną į veiklas pakvietė Aisčio tėtis Kęstutis. Jis suorganizavo  net dvi veiklas. Berniukams buvo pasiūlyta išmokti šaudyti iš lankų, o mergaitėms –  sukti įvairius dalykus iš ilgų balionų. Tačiau vaikai labai susidomėjo abejomis veiklomis – ir šaudė, ir balionus suko, ir berniukai, ir mergaitės. Visi pabandė ir visiems puikiai pavyko šaudyti iš lanko, visi, kas norėjo pasigamino sau daiktą iš balionų. Veiklos vaikams labai patiko – juk ne kiekvieną dieną gali rankose palaikyti strėlę ir lanką, o čia dar ir šaudyti išmoksti!

Tėvų vedamų veiklų/pamokų savaitę užbaigė Viltės ir Barboros mamų Živilės ir Domantės saldžioji veikla “Išsikepkime blynų”. Mama Živilė  pateiktimis vaikams papasakojo apie blynų kilmę, rūšis bei  rekordus. Vėliau vaikai patys rašė receptą, maišė ir kepė „širdelinius” blynus. Taip pat buvo paruoštas šokolado fondiu. Vaikai blynus gardino šokoladu bei įvairiais pabarstukais. Namo visi išėjo sotūs ir laimingi!

Vaikams ši savaitė buvo pati įdomiausia metuose! Vaikai pabendravo su klasės draugų mamomis ir tėčiais,  sudalyvavo dar nebandytose veiklose, išmoko naujų dalykų.

Dėkojame klasės mamytėms Domantei, Indrei, Živilei bei tėčiui Kęstučiui.

Džiaugiamės, kad projektas tęsis ir kitus mokslo metus, nes dar pamokas/veiklas pasisiūlė pravesti Smiltės tėtis Artūras, Brigitos mama Jolita, Kamilės tėtis Linas bei Jurgio tėtis Jonas.