Lapkričio 17 d. priešmokyklinės ,,Obuoliukų“ grupės šios savaitės temą ,,Pasimatuok mano profesiją“ užbaigė ugdymo įstaigos virtuvėje, kurioje vaikai susipažino su virėjo profesija. Kol vaikai nusiplovė rankas, užsidėjo kepurėles, užsirišo prijuostes, virėjos parodė virtuvės patalpas, gamybai naudojamus įrenginius ir inventorių, nuosekliai papasakojo, kaip verdama košė, kepami kotletai, verdama sriuba, kurie vėliau atnešami į grupę. Taip pat parodė įvairių maisto produktų: daržovių, vaisių, įvairių kruopų. Kadangi mes šiandieną valgysime žirnių sriubą ir daržovių troškinį, tad virėja parodė, kaip verdama žirnių sriuba ir kaip gaminamas daržovių troškinys. Visi su noro ir nekantrumu skubėjo į pagalbą virėjoms. Kas pjaustė daržoves, kiti stebėjo kaip mala mėsą, kai kurie tarkavo burokėlius, lupo česnakus ir maišė salotas, degustuodami ko reikėtų įberti į salotas, kad jos būtų dar gardesnės. Pasirodo, burokėlius galima ne tik valgyti, bet ir jais pasigražinti. Virėja mums papasakojo, kaip ankščiau dažydavosi moterys. Jos tepdavo žandus ir lūpas. Šį dažymo procesą norėjo išbandyti ir mūsų mergaitės. Ačiū virėjoms už pagražinimą, šiltą bendradarbiavimą kartu, už įdomiai pravestą veiklą.
Mokytoja Laura Paškevičienė